Hur fungerar EU?
  • EU-grundlagen

    med Lissabonfördraget

Läs mer om sidans projekledare Om Anders Erkeus

med stöd av Sveriges regering genom Mp Stockholms Stad, ABF och Tankesmedjan Cogito.

Bruksanvisning

Välkommen!

Du är nu anmäld som skribent på eusverige. Du kan skriva kommentarer, ta del i diskussioner och skriva övergripande texter.

Välkommen!

Du är nu anmäld som användare på eusverige, och kan skriva kommentarer och ta del i diskussioner.

Glömt lösenordet?

Har du glömt ditt lösenord? Fyll i uppgifterna nedan så skickar vi ett mail med instruktioner till dig om hur du kan sätta ett nytt lösenord.eller

Mina inställningar

Om migÄndra lösenord


Lämna dessa fält tomma ifall lösenordet inte ska ändras.Logga in

Om du har en inloggning kan du bidra aktivt till sajten genom att skriva kommentarer med mera. Fyll i dina användaruppgifter, eller anmäl dig som ny användare nedan.

Befintlig användareNy användareLaddar...


Laddar lagtexten...

Länkar till originaldokumenten

 Här finner man länkar till "originalen", dvs EU:s egna versioner av de uppdaterade grundfördragen. Detta bland annat för att ge en kontrollmöjlighet av sajtens korrekthet.

 Först länken till EU:s huvudportal, där man kan leta fram det mesta i dokumentväg, till exempel när nedanstående dokument flyttas då och då.  

Här är de officiella publikationerna utom Euratom  samlade (EU-fördraget, EUF-fördraget, Protokoll och förklaringar samt rättighetsstadgan, uppdaterade med smärre ändringar till jan 2015.   Och här motsvarande dokument på engelska.

 Och här är Euratom-fördraget   , som saknas i ovanstående och nedanstående,  och   Euratomfördraget på engelska,   officiella publikationerna uppdaterade till 2010. Ingen senare samlad officiell version finns.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Och här är det egentliga Lissabonfördraget (se även vänsterspalten), som endast innehåller anvisningar för uppdateringar, namnbyten och tillägg till den förra versionen av grundfördragen. Dessa ändringar har alltså införts i texten som vi presenterar (och i pdf:erna ovan).

Dra strecket uppåt eller nedåt!

Sök artikel i lagtexten med känt nummer

Hänvisning